Belföld

“Az MSZP egyre mélyebbre süllyed a mocsárban”

Administrator
Administrator

2010. 08. 14. 08:43

Az LMP szerint az MSZP szánalmas kísérletet tesz, hogy kikászálódhasson a politikai mocsarából.

A Lehet Más a Politika szerint az MSZP plágium vádja egy újabb szánalmas kísérlet arra, hogy az LMP hátán kászálódjon ki abból a mocsárból, amelybe az elmúlt két ciklusban folytatott elvtelen politikája nyomán süllyedt. A párt szerint a szocialisták az LMP programjának kisajátítására törekednek, amit a leghatározottabban visszautasítanak. A párt szombaton közleményben reagált arra, hogy Bihary Gábor fővárosi szocialista képviselő pénteken azt mondta: az LMP pénteken bemutatott programjának jelentős része plágium, kiemelve a közlekedésre és a panelfelújításra vonatkozó részeket.

Az LMP közleménye kiemelte: az MSZP honlapján még utalás sem található semmilyen Budapest programra, a budapesti MSZP csoport honlapján pedig a mai napig csak egy “vitaindító vázlat” található, ami a két bevezető és két – programot nem tartalmazó – záró oldallal együtt is mindössze 8 oldalt tesz ki. Nevetséges dolog ezt összehasonlítani az LMP 76 oldalas, szakértő munkacsoportok és civil szervezetek munkájának eredményeként, több hónap alatt létrejött programjával – szögezték le. A párt különösen megmosolyogtatónak tartja, ahogyan a szocialisták főpolgármester-jelöltjének a több korrupciós ügyben is érintett BKV ingyenesé tételére tett javaslatát össze próbálják mosni az LMP-nek az egész tömegközlekedést új alapokra helyező javaslatával.

Az LMP sem tartalmilag, sem másmilyen formában nem ért egyet azzal, ahogyan a szocialisták részvételével működtetett fővárosi vezetés ebek harmincadjára adta a fővárost, átláthatatlan struktúrákat üzemeltetett, amelyekből “talicskán” és nokiás dobozokban hordták ki a pénzt – olvasható a dokumentumban. A közlemény úgy fogalmaz: “úgy látszik a szocialisták nem tanultak semmit, és ugyanazzal a választók megtévesztésére játszó, egyszer már megbukott politizálással próbálnak kikecmeregni a mocsárból, amit az elmúlt években követtek”. Az emberek ennek a politikai stílusnak az elutasításaként juttatták az LMP-t a parlamentbe, és fogják meghatározó erővé tenni a fővárosi politikában is – közölte az LMP.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.