Belföld

Svájc háborog a magyar rendőrgyilkos miatt

Az embereknek nem tetszik, hogy svájci nemzetiségűnek tartja a média.

A svájci bulvármédia is a homoszexuális szál mentén vette fel a fonalat az alsóörsi kettősgyilkosság kapcsán – derül ki a Heti Válasz cikkéből. Az baseli újságok azt állítják: a lelőtt rendőr, Gamauf János többször is járt gyilkosánál, Sz. Bálintnál. Úgy vélik a köztük megromlott viszony vezetett a tragikus alsóörsi éjszakához.

A teóriát Sz. Bálint szomszédai azzal támasztották alá, hogy visszahúzódó magányos férfinek ismerték meg a magyart, akinél régen nem járt nő. Ezzel szemben egyikőjük azt állítja: Bálintnak két éve volt egy magyar barátnője, aki rövid ideig nála is lakott. A bulvárlapok később már azt írták, Gamauf János ezzel a lánnyal szűrte össze a levet Magyarországon, sőt kombinálva a történetet, nem vetették el azt sem, hogy a két férfi ismerné egymást.

Sz. Bálint munkájáról keveset lehet tudni. A szomszédok úgy látták, nem volt stabil munkahelye, és gyakorta volt munkanélüli. Egyetlen szenvedélye volt: a fegyverek. Gyakran vett részt lövészversenyeken, sőt a rendőrség azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy a rendőrgyilkos fegyverkereskedő volt.

Svájcban egyébként nem nehéz lőfegyverhez jutni – írja a Heti Válasz. A tartalékos katonák – akárcsak Sz. Bálint – legálisan tarthatnak otthon. Egyes becslések szerint körülbelül 2 millió fegyver van a svájci háztartásokban, amelyek miatt évente 300 ember hal meg az országban. A szociáldemokraták ezért már régóta szorgalmazzák a lakosság leszerelését, míg a nemzeti oldal szerint a fegyvertartás a honvédelem legfőbb bitosítéka.

Mindenesetre az internetezőknek nem tetszik, hogy a média nem magyar, hanem svájci nemzetiségűnek állítja be Sz. Bálintot. „Ha bűnöző, akkor svájci, ha sikeres, akkor magyar – na, kezd már elegem lenni a baloldal politikájából” – írja egyikük.

Az Sz. Bálint által meggyilkolt rendőrt, Gamauf János főtörzsőrmestert pénteken délelőtt helyezik örök nyugalomra. A 29 éves férfit Balatonalmádiban, a Vörösberényi Temetőben temetik el. Az alsóörsi lövöldözés másik áldozatát, a 21 éves fiatalembert szerdán Alibánfán helyezték végső nyugalomra.

AJÁNLOTT LINK:

Alsőörsi rendőrgyilkosság: őrjöngenek a svájciak (Heti Válasz)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik