Belföld

Gombostűt raktak Rogán főpolgármester-helyettesi székére

Választania kell: megy a Városházára vagy marad az V. kerületben.

Választás elé állította a Fidesz vezetése Rogán Antal, V. kerületi polgármestert – nyilatkozta egy befolyásos kormánypárti politikus az [origo]-nak. A városvezetőnek ugyanis el kell döntenie: az önkormányzati választáson vagy újraindul jelenlegi posztjáért, vagy a főpolgármester-helyettesi jelölést célozza meg Tarlós István mellett. A párt elnöksége szerint a két pozíció összeférhetetlen.

Fővárosi ügyekben jártas párttársai szerint Rogán döntését az is abba az irányba terelheti, hogy a belváros vezetője maradjon, hogy Tarlós mellett amolyan szuperhelyettesi pozíciót szeretett volna, amelyet úgy tűnik, nem kaphat meg. A Fidesz főpolgármester-jelöltje ugyanis szakterületek alapján hozna létre helyettesi pozíciókat, tehát teljesen eltérő struktúrában gondolkodik, és valószínűleg nem gondolja meg magát. Információk szerint Rogán a városfejlesztést kapná.

A főpolgármester-helyettesi poszt elnyeréséhez egyébként a közgyűlés többségének támogatása szükséges, azaz egy kevésbé sikeres választási eredménnyel előfordulhat, hogy a Fidesznek az ellenzékkel is egyeztetnie kell majd a személyéről.

Ha az V. kerület vezetője ősszel a Városházán kapna megbízást, akkor a Fidesz alpolgármesterét, Puskás Andrást jelölheti utódjának a választáson. Hogy Rogán október 3-án végül melyik pozícióért száll versenybe, jövő héten kiderül.

AJÁNLOTT LINK:

Lehűtötte a tervezgető Rogánt a Fidesz vezetése ([origo])

Ajánlott videó

Olvasói sztorik