Belföld

Az V. kerületi polgármester-jelöltséget választotta Rogán

Döntéséről már tájékoztatta Tarlós Istvánt.

Ismét elindul Budapest V. kerületének polgármesteri posztjáért a fideszes Rogán Antal, aki jelenleg is vezeti a Belvárost. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, s nem pedig főpolgármester-helyettesként kívánja kivenni a részét a munkából. Rogán Antal a belvárosi Szabadság téren tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján döntését úgy indokolta: “azok az emberek, akik megválasztottak négy évvel ezelőtt polgármesternek, megválasztottak néhány hónappal ezelőtt országgyűlési képviselőnek, csalódásként élnék meg, hogyha ugyan egy csábító lehetőségért meg egy ambícióért cserébe, de elmennék”.

Minden politikus pályáján van egy olyan pillanat, amikor “a hűség előbbre való az ambíciónál” – mondta, megjegyezve, hogy az ő életében most jött el ez a pillanat.

Mint fogalmazott, “megérintette” az a lehetőség, ami szerinte megnyílik az ősz folyamán, ugyanis biztos benne, hogy a budapestiek változást akarnak az őszi választáson, és a fővárosnak új vezetése lesz. Emellett személyes ambíciója, hogy Budapest megújításában minél nagyobb részt vállaljon. “És ez a személyes ambíció találkozott egy csábító lehetőséggel; azzal a lehetőséggel, hogy ezt esetleg Tarlós István mellett főpolgármester-helyettesként, mégpedig a város modernizációjáért, gazdasági fejlődéséért, a fejlesztésekért felelős főpolgármester-helyettesként tegyem meg” – mondta Rogán Antal, hozzátéve, hogy nagyon csábító lehetőség volt, de nem véletlenül kért gondolkodási időt magától is.

Elmondta, többen biztatták arra – leginkább saját pártjából -, hogy élje ki ezen ambíciót, és éljen a lehetőséggel, az utca emberének véleménye a Belvárosban azonban különbözött ettől.

Mindezek alapján Rogán Antal úgy döntött: ismét el szeretne indulni a Belváros polgármesterségéért, a Fővárosi Közgyűlésben pedig képviselőként kívánja kivenni a részét a munkából. “Budapestnek is megújulásra van szüksége, ezt azonban én, azt hiszem, a következő négy évben még a Belváros polgármestereként szeretném szolgálni leginkább” – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik