Belföld

Schiffer: nem akarunk narancsoligarchákat

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz az LMP frakcióvezetője a Sukoró-ügy kapcsán.

Schiffer András ebben kifejti, hogy a kaszinóberuházás az elmúlt évben egyszerre vált “a banánköztársasági mutyikormányzás, valamint a multinacionális befektetőket egyoldalúan kedvezményező, természeti örökségünket feláldozó fejlesztéspolitika szinonimájává”.

Úgy véli, a botrány nem jöhetett volna létre, ha 2006-ban az MSZP – a Fidesz egyetértésével – nem alkotja meg a kiemelt beruházási törvényt, amely szerinte megengedhetetlen korrupciós nyomás alá helyezte a mindenkori kormányt.

Mint írja, az LMP részben azért tett feljenetést Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő ellen, mert kiderült, miről tárgyalt Kings City-beruházásban érdekelt befektetői csoporttal 2008-ban.

Schiffer ezzel kapcsolatban hozzáteszi: megdöbbenve olvasták, hogy jóval a botrány kipattanása után, idén januárban Orbán Viktor is fogadta a korábban még Gyurcsány Ferencnél lobbizó befektetőt, Ronald Laudert.

Az LMP frakcióvezetője arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság elé a vele folytatott tárgyalása tartalmát. Emellett Schiffer kéri Orbánt, hogy támogassa a kiemelt beruházási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló –Jávor Benedekkel együtt előterjesztett LMP-s– törvényjavaslatokat is.

“Az LMP komolyan veszi az oligarchák elleni fellépést: minket nem az nyugtat meg, ha a régieket narancsoligarchák váltják, hanem ha megszabadítjuk a magyar demokráciát az oligarchák befolyásától” – zárja sorait Schiffer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik