Belföld

MSZP: miért tette feketelistára Orbán a sukorói beruházást?

Szabó Zoltán szocialista politikus nyolc kérdést tett fel a kormányfőnek.

Az MSZP is tudni akarja, miről állapodott meg Orbán Viktor Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, illetve hogy miért tette feketelistára a beruházást. Szabó Zoltán szocialista politikus közleményében nyolc kérdést tett fel a kormányfőnek. A többi között azt, miért tartotta szükségesnek Orbán Viktor a tárgyalást két hónappal azután, hogy a sukorói beruházással kapcsolatban feljelentést tettek, illetve hogy miről egyeztetett korábban a Magyarországra tervezett másik három kaszinó beruházójával.

A korábbi országgyűlési képviselő rákérdezett: “lehetséges, hogy Lauder úrtól Sukoró kapcsán nem azt hallotta Orbán Viktor, amit szeretett volna?”, illetve hogy a Fidesz elnöke ezért tette-e feketelistára a sukorói beruházást, ellentétben a másik három kaszinóprojekttel.

Szerdán az LMP nyílt levélben arra kérte a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság elé a Ronald Lauderrel 2010 januárjában folytatott megbeszélése tartalmát. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője ezután elmondta: válaszoltak az ellenzéki párt levelére, és ha az LMP szeretné, nyilvánosságra hozhatja a választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik