Belföld

Orbán is tárgyalt Sukoróról?

A Népszava úgy tudja, a találkozóról hangfelvétel is készült.

Még Fidesz-elnökként, de már kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel – írja a Népszava. A lap forrás megjelölése nélküli közli információját, amelyről Havasi Bertalannak, a kormányfői sajtóstáb vezetőjének sincs tudomása.

A Népszava szerint a megbeszélést a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet kezdeményezte. Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel a találkozó megszervezésére.

A Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére a Fidesz-elnök állítólag azt mondta, hogy Magyarországon négy kaszinóberuházás van előkészületben, de Lauderé az egyetlen, amelyről vele nem egyeztettek. “Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenek” – hangzott el a megbeszélésen a Népszava szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik