Belföld

Kovács László: nem a sebesség, az irány számít

A szocialista politikus szerint az egypártrendszer működésképtelen, fejlődésre képtelen szisztéma.

Nem a cselekvés sebessége, hanem az iránya számít az új kormányzat teljesítményének megítélésekor – hangoztatta Kovács László alelnök a szocialista párt önkormányzati jelöltjeinek és kampányembereinek tartott győri regionális felkészítőn. Márpedig – tette hozzá 25-30 fős hallgatósága előtt – a kabinet lépései “nem az ország érdekeinek irányába haladnak, sokkal inkább a Fidesz érdekeinek irányába.

A politikus szerint a Fidesz-KDNP választási győzelmének három oka volt. Az egyik az olyan hamis állítások, mint hogy “romokban az ország, a másik “néhány nagyon jól hangzó, de teljesen alaptalan ígéret, mint az adócsökkentés vagy az, hogy megszorítások nélkül ki lehet jutni a válságból. A harmadik pedig – hangoztatta – az, hogy “gondosan eltitkolták az igazi elképzeléseiket, hogy az önkormányzati választás előtt ne rontsák az esélyeiket.”

Mint mondta, “a teljesen egyszínű ország, a narancsuralmi rendszer nem megoldás”. Utalt rá: több szocialista politikus dolgozott az állampárti időkben, “éppen ezért tudjuk megítélni, hogy az egypártrendszer működésképtelen, fejlődésre képtelen szisztéma.”

Szanyi Tibor elnökségi tag – aki az esemény nyilvános részében a “narancsmegtagadást” ajánlotta receptül hallgatóságának – arról beszélt: tudomásuk szerint több, győzelemre esélyes indulót “a legkülönbözőbb pressziók alá vontak annak érdekében, hogy álljanak a kormányoldal zászlaja alá.” Hozzátette: sok ezer ember van, aki felvállalja a baloldalt, a múltat s azt az előző két kormányzati ciklust, amelyben az ország “többet fejlődött, mint történelme során bármelyik nyolc évben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik