Belföld

Idén sem lesz olcsó a tanévkezdés

Általános iskolában alsó tagozaton hat-hét-, felső tagozaton legalább nyolc-kilencezer forint egy tankönyvcsomag ára.

A papírírószerekben már elkezdődött az iskolakezdési roham. A szülők szerint 30 ezer forint alatt nem nagyon lehet megúszni a tanévkezdést. Sokuk szerint hét-nyolcezer forintra jön ki csak a füzet, az olló, a technikai csomagok, meg ami még kell az iskolában – számolt be az RTL Híradó vasárnap.

Ehhez jönnek hozzá a könyvek, amiből óriási a választék. A minisztérium 1115 oldalon sorolja, hogy milyen könyvekből tanulhatnak a gyerekek. Elsős angol tankönyv például van 1050 forintért vagy több mint a duplájáért, 2340 forintért is.

A Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója szerint alsó tagozaton hat-hétezer forintból minden tantárgyból összeválogatható a megfelelő tankönyv, munkafüzet. Ez a felső tagozaton inkább hét-kilencezer forint. Középiskolában már a tízezer forintot is meghaladja a könyvcsomag ára – mondta Kiss János Tamás.

Ezek a legolcsóbb tankönyvárak. Hogy a gyerekeknek az olcsóbb vagy drágább könyveket veszik meg, azt nem a szülők döntik el, hanem az iskolák. Azt ugyanis a tanárok döntik el, hogy miből akarnak tanítani.

AJÁNLOTT LINK:

De drága az iskolatáska (RTL Híradó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik