Belföld

Csalók élnek vissza a Magyar Államkincstár nevével

Ügyintézőnek kiadva magukat kínáltak szolgáltatást a gázártámogatás feltételeként.

A Nemzetgazdasági Minisztérium arról tájékoztatott, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban többször is visszaéltek a Magyar Államkincstár nevével. Valakik telefonon vagy közvetlenül a lakásukon kerestek fel embereket és ügyintézőnek kiadva magukat különféle, a valóságban nem létező kedvezményeket kínáltak. Volt például, aki a gázórát akarta ellenőrizni, más pedig műanyag ablak beszerelését ajánlotta – előleg fejében – a gázártámogatás feltételeként.

A tárca közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy a Magyar Államkincstár sem telefonon, sem pedig személyesen nem ajánlja a különféle szolgáltatások vagy támogatások igénybevételét. Az energiaár-támogatások ellenőrzésekor pedig az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásról minden ügyfelet levélben értesítenek.

A kincstár munkatársai a lakossági ügyfeleknél csak kivételes esetben végeznek helyszíni ellenőrzést, olyankor pedig mindig felmutatják – a regionális igazgatóság fejlécével és a Magyar Államkincstár regionális igazgatójának aláírásával ellátott – megbízólevelüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik