Belföld

Alsóörs: a rendőrséget is gyűlölte a tettes

A kriminálpszichológus szerint a gyilkos a rendőrségre, mint testületre is haragudott.

Az atv.hu nem tekinti cáfolatnak, hogy mind Gamauf János családja, mind feltételezett gyilkosa, Sz. Bálint Alsóörsön élő nagymamája határozottan cáfolta, hogy a két férfi intim kapcsolatban állt volna egymással.

Végh József kriminálpszichológus szerint a gyilkos nemcsak a személyre, hanem magára a rendőrségre, mint testületre is haragudott. A szakember szerint a tettesnek fontos volt, hogy a 29 éves főtörzsőrmester munkavégzés közben, egyenruhában haljon meg. „A rendőrnek, a hívatásának is szólhatott az elkövetett bűncselekmény” – mondta Végh József.

Az elmúlt évtizedek agresszív tévéműsorainak is nagy szerepe volt, hogy a gyilkos ilyen brutális módszert választott. „Az emberek, amit látnak a tévében, az egyfajta értékközvetítőként is funkciónál, és igyekeznek az ott látott konfliktusmegoldási módszereket használni a saját életük során” – mondta Tomosovszki László, igazságügyi szakértő.

Korábban Tarjányi Péter rendőrségi szakértő azt mondta, hogy „az utóbbi néhány évben kialakult egy olyan bűnözői réteg, amely nemhogy nem tart a rendőrségtől, sportot csinál abból, hogy szembeszáll vele.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik