Belföld

Ungár Klára is főpolgármester-jelölt

A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) több jelöltet is indít ősszel.

Derdák Tibor, a SZEMA-Összefogás 2010 elnökségi tagja elmondta: fontosnak tartják, hogy ne szakadjon ketté az ország, ezért a leghátrányosabb helyzetű településeken indítanak jelöltet a választásokon. Példaként említette, hogy Sajókazán egyetlen “komoly” jelöltje a Jobbiknak van, a többi párt “odadobta a települést az ordas eszméknek”. Bejelentette, hogy a SZEMA a fővárosban is indul, főpolgármester-jelöltje pedig Ungár Klára lesz, aki 20 évvel ezelőtt a Fidesz színeiben indult a posztért, majd SZDSZ-es politikusként tevékenykedett, ahonnan tavaly lépett ki.

Ungár Klára arról beszélt: a fővárosban egyre több a botrány, sok a korrupciógyanús ügy, ezért fontos elemnek tartja az átlátható működést. Mint mondta, olyan önkormányzatra van szükség, amelyben nincs vállalati titok, a fővárossal szerződő cégek pedig vállalják a nyilvánosságot. A főpolgármester-jelölt az egészségügyi rendszeren is változtatna, mert jelenleg egyes intézmények a működőképesség határán vannak. A politikus szerint az oktatás is veszélyben van, és többet fordítana a kultúrára is, mert Budapestnek kulturális központnak kellene lennie, a turizmuson keresztül pedig növelnie a bevételeit.

A SZEMA jelöltje úgy véli: a hajléktalanellátást a civil társadalomra kell bízni, és ezeket a szervezeteket támogatni. Hozzátette: korábban már javasolták, hogy a személyi jövedelemadó plusz 1 százalékáról is lehessen rendelkezni, ezzel pedig kiemelten támogatni a romaintegrációt, illetve az otthontalanokat. Ungár Klára azt is elmondta: a dugódíjat másképpen vezetnék be, mint az elhangzott javaslatok: szerintük a belvárosban, a körúton belül kellene behajtási díjat szedni meghatározott csúcsidőben, páros-páratlan rendszám rendszerben. Egyik nap a páros számmal végződő rendszámú autók hajthatnának be, másik nap a páratlanok. Annak kellene fizetnie, aki aznap megy a belső zónába, amikor korlátozás vonatkozik rá – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik