Belföld

„Adj nevet a közbringáknak!”

A KKKR nem túl menő a projektgazda szerint. Augusztus 29-ig lehet új ötlettel előállni.

Névpályázatot írt ki a Parking Kft. a most még KKKR (Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer) néven futó közbringaprojekt elnevezésére – értesült a Hír24 a fővárosi tulajdonú cég közleményéből.

A új elnevezésre a Parking augusztus 29-ig várja az ötleteket az adjnevet@parking.hu e-mail címre. A javasolt név a kiírás szerint legfeljebb négy szótag hosszúságú, egy vagy maximum két szóból álló szókapcsolat, mozaikszó, vagy rövidítés lehet.

A beküldött ötletek közül zsűri választja ki a legjobb ötöt, amelyekre szeptember 1. és 15. között voksolhat bárki a Blikk és a Parking Kft. honlapján. Az eredményhirdetést 16-ára ígérik. A győztes egy „extra kerékpárral”, négy társa pedig bringás kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

A közösségi kerékpározást, 74 dokkolóval jövő nyártól szeretnék megvalósítani Budapesten. A bicikliket egy egyszeri alkalommal befizetett jelképes összegért lehetne „kibérelni” és maximum fél órát lehetne velük tekerni két állomás között. Ezt a műveletet többször is meg lehet ismételni, így a tervek szerint gyakorlatilag korlátlanul lehet majd biciklizni a parkolók által lefedett 13 négyzetkilométeres területen.

AJÁNLOTT LINK:

További részletek a névpályázatról

Ajánlott videó

Olvasói sztorik