Belföld

A hétvégén is nagyobb forgalmat várnak a határoknál

Nagyobb várakozási időket jelez előre a rendőrség. A közutakon többfelé lesznek építési, felújítási munkák.

Letenyénél a hétvégén fél – egy órás várakozás alakulhat ki mind a be-, mind pedig a kilépő irányban a nyári idegenforgalmi szezon miatt. Pénteken a kora esti óráktól szombat délelőttig a kilépő irányban lesz intenzívebb a forgalom. Kerülni a 7-es úton lévő régi átkelő felé lehet, azt ugyanis a nyári szezonban bármely ország állampolgárai használhatják.

Tompán, bár közel az M5-ös autópálya, nem valószínű fél órát meghaladó várakozás. Torlódás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a 8-18 óra között nyitva tartó bácsalmási átkelőt javasolják.

A röszkei határátkelőnél szombat délutántól vasárnap délelőttig alakulhat ki 1-2 órás várakozás a belépő irányban. Magyarok és szerbek Tiszasziget felé kerülhetnek, az az átkelő reggel 8 órától este 18 óráig van nyitva a két ország állampolgárainak.

Záhonynál most is nagyobb, 2-3 órás torlódás várható péntektől vasárnap estig mindkét irányban. Már csütörtöktől megnőtt a mikrobusz forgalom az ukrán vendégmunkások szabadságolása miatt.

Kerülni Beregsurány felé lehet. Felújítják a 41-es út Vásárosnamény és Beregsurány közötti szakaszát, ahol jelzőlámpa irányítja a forgalmat, ezért ott is lassulhat a határátkelőhelyre jutás. Reggel 7-től este 19 óráig Barabásnál, reggel 8 és délután 16 óra között Lónyánál is át lehet kelni a határon.

A közutakon többfelé lesznek építési, felújítási munkák. A gyorsforgalmú utak közül az M0 régi szakaszán épül a 3. forgalmi sáv, folyamatos sebességkorlátozás van érvényben, terelési területen kell áthaladni. Nagyobb figyelmet igényel az M0-M7 csomópontban történő nagyszabású építkezés és a 40 km/órás korlátozás miatt torlódás várható.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 13-14-es kilométereknél hídépítés miatt 100 km/órás korlátozás van érvényben. A 37-40 és az 56-58-as kilométer szelvényekben sávelhúzásra, átterelésre lehet számítani. A Budapest felé közlekedők a 39-es kilométernél lévő Bicskei kihajtót – várhatóan augusztus közepéig – nem használhatják.

Az M7-esen a 15-16 km szelvényben sávelhúzásos terelés van hídépítés miatt, és 60-as sebességkorlátozással. Vasárnap a Balaton felé a 17-30-as szelvényben, az előzősávban mobil munkaterületen dolgoznak 80-as sebességkorlátozás lesz.

Az M5-ösön a hétvégi, kecskeméti repülőnap rendezvényre érkezők miatt alakulhat ki nagyobb torlódás.

A mostani hétvégén esőzések nehezíthetik a közlekedést. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyári szezonban mindenhol fokozottan ellenőrzik a közlekedők sebességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik