Belföld

Vizsgálják a rendőrgyilkos autóját

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség egy Alsóörs és Felsőörs közti erdős területre.

Alsóörs és Felsőörs között megtalálták a rendőrgyilkos(ok) kocsiját egy erdős területen, meg nem erősített információk szerint – számolt be a hírTV híradója délután. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A Független Hírügynökség is úgy tudja, hogy arról a fekete gépkocsiról van szó, amelyet korábban nagy erőkkel keresett a rendőrség az ország útjain, és köze lehet az éjszaka elkövetett gyilkosságokhoz. Az MTI szerint az autó típusa nem BMW – mint, ahogy az korábban felröppent -, hanem inkább Audi.

A legfrisebb hírek szerint tart a helyszínelés, a területet gépfegyveresek védik. További részleteket egyelőre nem lehet tudni. A lövöldözés helyszínén, a 71-es főúton, egyébként délután fél kettő előtt befejeződött a rendőri munka.

A szerda hajnali alsóörsi lövöldözésben egy 21 éves főiskolás fiú halt meg a 29 éves rendőrrel együtt – pontosította a korábban közölt adatait a rendőrség. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délelőtti, budapesti sajtótájékoztatóján még azt mondta, a másik áldozat 19 éves volt.

A szóvivő nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy sorozatlövő fegyverből származtak-e a lövések, és a nyomozás érdekeire tekintettel arra sem válaszolt, hogy milyen fegyvert használtak az elkövetők, és milyen irányból érkeztek a lövések.

Beszámolt arról is, hogy a helyszíni szemle során megállapították, a lövéseket nem az igazoltatott járműből adták le. Egyelőre nem tudjuk, honnan adták le a lövéseket: egy másik járműből, vagy valaki az utcáról, esetleg egy lakásból – jelentette ki.

Az FN.hu nem hivatalos rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy nem maroklőfegyverből tüzeltek a rendőrjárőrre, hanem távolabbról adták le a végzetes lövéseket.

Bényi Mónika tájékoztatása szerint a szerdán meggyilkolt Gamauf János főtörzsőrmester a balatonalmádi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot baleseti helyszínelőként, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsőörsön.

A szóvivő közölte: Gamauf János főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval végzett közúti ellenőrzést a Veszprém megyei településen, amikor éjfél után egy rutinigazoltatás miatt megállítottak egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten ültek.

Az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, amelynek következtében a főtörzsőrmester azonnal meghalt, a gépkocsi hátsó ülésén bal oldalt ülő 19 éves fiatalembert halálos lövés érte, míg a középső ülésen lévő férfi az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba, négy lövés a testét, egy a fejét érte. Az ellenőrzött kocsiban ülőket eltévedt lövedékek találták el. A Független Hírügynökségnek Bényi Mónika ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem tud megerősíteni a nyomozás érdekei miatt semmilyen információt. Súlyos bűncselekmény történt, rendőrök elleni támadás minden országban annak számít.

A rendőrség többféle teóriát ellenőriz, pontosabb és több felvilágosítást egyrészt a nyomozás érdekei miatt nem adnak, másrészt azért, mert a tanúkihallgatások előrehaladtával óráról-órára változik a helyzet – magyarázta.

Az atv.hu-nak nyilatkozó rendőrségi szakértő szerint nem leszámolás áldozata lett a meggyilkolt járőr és az általa igazoltatott autó utasa, hanem valószínűleg olyan körözött bűnözőké, akik nem akarták megkockáztatni a lebukásukat.

A MR1-Kossuth.hu információi szerint összesen 12 lövésnyomot találtak a nyomozók a tetthelyen, a Hír24 viszont úgy tudja, a helyiek körülbelül 6-7 lövésre ébredtek az éjszaka, amelyet automata fegyverből adhattak le.

A lövöldözésben egy harmadik áldozat megsérült, őt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházban ápolják Az korábbi hírekkel ellentétben nem az üvegszilánkok, hanem egy lövedék sebesítette meg. A kórházigazgató tájékoztatása szerint a 25 éves fiatalember nincs életveszélyben.

Gyertyás megemlékezést tartanak szerdán délután négy órától Alsóörsön az éjjeli lövöldözésben elhunyt rendőrre és a tragédia másik áldozatára, a 19 éves fiatalemberre emlékezve – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Hebling Zsolt polgármester. A csendes megemlékezés a lövöldözés helyszínén, a 71-es főúton lesz. A Független Hírügynökség információi szerint Budapesten is hasonló megemlékezés lesz, az első hírekkel ellentétben nem a Teve utcai rendőrszékházhoz, hanem a Hősök terére várják a rendőröket, a társszervek munkatársait és az újságírókat.

AJÁNLOTT LINK:

Rendőrgyilkosság: egyre több a kérdőjel
Döbbenet Alsóörsön – Lefotózhatták a rendőrgyilkost
A RTL Klub Híradójának riportja a rendőrgyilkosságról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik