Belföld

Negyven nap alatt épül lakópark Felsőzsolcán

A költségeket a legnagyobb magyar közúti fuvarozókat tömörítő fórum, a hozzájuk csatlakozott vállalatok és egy kivitelező cég állják.

A Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum egy hónappal ezelőtt megállapodott a Nemzetgazdasági Minisztériummal, hogy a fuvarozók ezentúl Magyarországon vásárolják kamionjaik számára a korábban költségkímélés miatt külföldön beszerzett gázolajat – hangzott el a felsőzsolcai polgármesteri hivatalban szerdán megtartott sajtótájékoztatón, amelyen ott volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor a kivitelező Market Építőipari Zrt. vezérigazgatója.

A tankolásokból beérkezett jövedékiadó-többletet a kormány az árvízkárosultak támogatására fordítja majd szerte az országban. Az összeg év végéig eléri a kétmilliárd forintot.

Eddig ezekből a tankolásokból több mint százmillió forint jövedéki adótöbbletet fizettek be a költségvetésnek. A Nemzetgazdasági Minisztériummal július 5-én aláírt megállapodás értelmében a költségvetés az így megnövekedett forrással megnöveli az árvízi helyreállításra szánt kormányzati segélycsomag összegét.

Felsőzsolcán egy kétszer négy lakásos ikerházat, valamint később két másik lakást építenek a fuvarozók fórumának összefogásával. A társasház alapkövét szerdán – pontosan két hónappal a katasztrófa után – rakták le. Az építkezéshez az önkormányzat adott ingyenesen telket, a lakóit az önkormányzat választja majd ki azok közül, akik az árvíz miatt elveszítették otthonaikat. A tervek szerint a házak rekordidő alatt, negyven nap múlva készen lesznek. Az építkezés a www.noff2010.hu honlapon nyomon követhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik