Belföld

MSZP: szégyenletes Schmitt Pál milliós beiktatása

"Az emberek emberét nagy hacacáréval kísérik a hivatalába, míg az árvízkárosultak még mindig nem kapták meg a kártérítéseiket."

Az MSZP szégyenletesnek tartja, hogy “az emberek emberét nagy hacacáréval kísérik a hivatalába, míg az árvízkárosultak még mindig nem kapták meg a kártérítéseiket”. Az ellenzéki párt tudatta: a kormány milliókat költ Schmitt Pál beiktatására, amelyen “kétszáz meghívott ajnározza majd az új köztársasági elnököt”.

“Az emberek emberét úgy látszik nem zavarja, hogy pártja korábban még romokban álló országot vizionált, hogy alig dugtuk ki a fejünket a világot megrengető válságból, hogy még fedél nélkül él az ország történetének egyik legnagyobb árvizét elszenvedett falvak lakosainak a zöme, de neki kell egy kis hacacáré” – fejtik ki közleményükben a szocialisták.

Emlékeztetnek: “úgy látszik, a Fidesz-KDNP-nek mindig kell a felhajtás, hiszen Mádl Ferenc beiktatására is elszórtak közpénzekből 120 milliót, hogy megünnepeltessék magukat”. Az MSZP a kormányzásuk alatt köztársasági elnökké választott Sólyom Lászlót állítaná példaként a Fidesz-KDNP elé, a szocialisták szerint ugyanis ekkor hasonlóképpen nem kellett közpénzt pazarolni, mint amikor Göncz Árpád köztársasági elnök lett.

Pénteken a köztévé élőben mutatja, miként lép hivatalba az új államfő augusztus 6-án. Az egyórásra tervezett ünnepséget a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, amelyre a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint 200 embert hívtak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik