Belföld

Így jönne létre a Terrorelhárító Központ

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 08. 04. 13:30

Már olvasható a Belügyminisztérium honlapján a tervezet a feladatokról. Még két hétig - azaz augusztus 18-ig - lehet véleményezni.

A szöveg szerint a központ végzi majd országszerte a terrorcselekmények megelőzését és felderítését, illetve értékeli Magyarország terrorfenyegetettségét. Fellépne a nemzetközi és a hazai terrorizmus, valamint az ezeknek a bázisát képző szervezett bűnözés ellen. A kormány rendelkezésre álló személyi, tárgyi és költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében hozza létre a Terrorelhárítási Központot.

Ez látná el a jövőben – a Köztársasági Őrezred helyett – az államfő és a miniszterelnökét védelmét is. Az új szervezet a belügyminiszter irányítása alatt működő költségvetési szerv lenne. Főigazgatóját a miniszter javaslata alapján a miniszterelnök nevezné ki és mentené fel.

A központ létrehozásával kapcsolatos feladatokat miniszteri biztosként Hajdú János, Orbán Viktor korábbi személyi testőre látja el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.