Belföld

Hangja is van Budainak Gyurcsány ellen

A miniszterelnöki megbízott szerint az értékbecslés is kormányzati utasításra történt.

Két olyan hangfelvételt adott át a miniszterelnöki megbízott az ügyészségnek, amely szerinte egyértelműen bizonyítja, hogy a sukorói telekcsere-szerződés ügyében “központi kormányzati utasításra történtek a dolgok”.

Budai Gyula a Központi Nyomozó Főügyészség előtt azt mondta: a birtokában lévő CD-k – amelyek két vagyontanácsülésről készültek – azt támasztják alá, hogy Sukorót illetően “kormányzati megrendelésre történtek a dolgok, a telekcsere központi utasításra történt”.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, az értékbecslést érintően pedig olyan döntés született, amellyel a pilisi és az albertirsai ingatlanokat felül-, míg a sukorói területet alulértékelték. Épp a bejelentés előtt a Magyar Hírlap azt írta, hogy a szocialisták favoritja volt a sukorói értékbecslő.

A lap szerint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon a King’s City ügyében nem csupán Joáv Blum izraeli vállalkozót támogatta, hanem a sukorói telekcserét lebonyolító, a közvagyon kárára 1300 millió forinttal tévedő értékbecslő céget is.

A Perfekting Mérnöki Irodát már 2006-ban, a kormányzati negyed terveinél futtatták Gyurcsányék: a cég kapta meg a kormányzati épületek dobra verés előtti felértékelésére a megbízást, noha az APEH végrehajtást rendelt el ellene, a közbeszerzésen nem is indulhatott volna – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik