Belföld

Feljelentéssel küzdenek a BKV-dolgozók az utasok kegyeiért

Fel akarják hívni a figyelmet, hogy nem a munkavállalók a felelősek a társaságban uralkodó állapotokért.

Feljelentést tett négy autóbuszos szakszervezet a „tulajdonos megrendelő felelőtlen magatartása miatt” ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az érdekképviseletek szerdai közleménye szerint céljuk, hogy felhívják a felelős szereplők figyelmét a társaság gazdasági helyzetére, illetve, hogy tájékoztassák az utasokat, hogy nem a munkavállalók felelőtlen magatartása miatt adósodott el a BKV.

A szakszervezetek szerint a BKV eladósodottsága olyan mértékű, amivel a szolgáltatási színvonal megtartása nem lehetséges. Azt írják: a járművek műszaki állapota, a szolgáltatás teljes körű biztosítása egyre nagyobb terhet jelent a közlekedési társaság munkavállalóinak. Hozzáteszik: a főváros mint tulajdonos és megrendelő, az elvégzett szolgáltatást nem téríti meg, ami a társaság több tízmilliárdos hiányát is alapvetően befolyásolja.

Az érdekképviseletek a tulajdonos felelőtlen magatartása miatt ismeretlen tettes ellen, bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Főügyészséghez fordultak. Ezzel az a céljuk, hogy felhívják a felelős szereplők figyelmét a helyzetre, emellett pedig tájékoztatni szeretnék az utasokat, hogy a BKV eladósodottsága nem a szolgáltatást biztosító munkavállalók felelőtlen magatartása miatt következett be, hanem az elmaradt számlák kifizetése, kamatterhei rónak olyan terheket a közlekedési társaságra, mely akadályokat gördít az elvárt színvonalú szolgáltatás biztosítására – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik