Belföld

Döbbenet Alsóörsön – Lefotózhatták a rendőrgyilkost

A polgármester szerint az egyik jelzőlámpa kamerái rögzíthették az elkövetőt.

Legfrissebb hírek a gyilkosságról itt >>>

71-es főút valamennyi szakasza le van zárva Alsóörs bejáratainál, mindenütt géppisztolyos rendőröket látni, a Veszprém megyei település felett helikopter köröz – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Megdöbbent a lövöldözés tényén Alsóörs polgármestere is, aki úgy fogalmazott: felfoghatatlan, hogy az ő békés, csendes településükön rendőrgyilkosság történhetett.

Az ügy részleteiről Hebling Zsolt sem tud részleteket, mert a rendőrség még nem tájékoztatta. A polgármester az MTI tudósítójának jelenlétében hívta fel telefonon a helyi körzeti megbízottat, aki – elmondása szerint – azt közölte vele: „hírzárlat van, még neki sem mondhat semmit”.

A polgármester közölte, hogy a lövöldözés a Loki utca és a 71-es út kereszteződésében, a kemping bejáratánál történt, éjjel fél 2 körül. A helyszín Alsóörs Balatonalmádi felőli kijáratánál van, itt jelentős rendőri biztosítás mellett zajlik a helyszínelés, a polgármester információja szerint állítólag „sok a használható nyom”.

Hebling Zsolt kiemelte: a lakosság és az üdülőnépesség nincs korlátozva a mozgásában, csak a 71-es főútra nem lehet gépkocsival ráhajtani, emiatt a falu utcáin nagyobb lett a forgalom.
Mint hozzátette, ha Balatonalmádi felé menekültek a tettesek, ami valószínű, akkor az almádi jelzőlámpáknál elhelyezett kamerák biztosan rögzítették a menekülő autó színét, típusát és rendszámát is.

A polgármester információja szerint Alsóörsön van az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) teljes vezérkara.

Alsóörsre gépkocsival be lehet jutni Veszprém felől az Endrődy utcán át, egészen a strandig. A strand bejáratánál takarító nők az MTI tudósítójának azt mondták: „ez már tiszta Texas”. Ők úgy tudják, hogy a rendőrök egy fekete BMW-t igazoltattak a kempingnél, a főúton, és az autóból kilőttek rájuk, a rendőrök pedig viszonozták a tüzet.

Az alsóörsiek a polgármesteri hivatalban és az utcákon is csoportokba verődve az ügyet tárgyalják.

AJÁNLOTT LINK:

Több lövés érte a meggyilkolt rendőrt
Rendőrgyilkosság: egyre több a kérdőjel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik