Belföld

Schiffer: Sólyom Lászlóra figyelni kell

"Fontos lenne, hogy a kormányzó többség alkotmányozási őrületében Sólyom Lászlónak legyen szava..."

Sólyom László elődeinél tudatosabban használta, illetve nem használta az elnöki jogköröket, próbált alapvető morális elveket hangsúlyozni, amire nagy szükség volt az elmúlt öt évben – mondta az LMP frakcióvezetője a Népszabadságnak.

Schiffer András szerint a távozó államfő által képviselt értékek – a jogállamiság védelme, az alkotmányos intézmények tisztelete, a jövő nemzedékekért viselt globális felelősség – jelentősége éppen a következő időkben válik hangsúlyossá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, nem vetődött fel, hogy az LMP szorosabbra fűzi Sólyom Lászlóval a baráti viszonyt, akár intézményesített formában is. A távozó köztársasági elnöknek kell eldöntenie, milyen közéleti szerepet kíván játszani – közölte Schiffer.

A frakcióvezető szerint ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy Sólyom László miként használja morális-politikai tőkéjét. Fontos lenne, hogy a kormányzó többség alkotmányozási őrületében a leköszönő államfőnek legyen szava, és hallják is meg azt. Az LMP mindenesetre figyelni fog rá – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik