Belföld

Fidesz: túl bonyolultak az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásai

A Fidesz szerint az MSZP bebizonyította, nem képes az ország számára hatékonyan felhasználni az európai uniós forrásokat.

A Fidesz szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati kiírásai bonyolultak, túlbürokratizáltak voltak, s inkább a látványberuházásokra, mintsem a munkahelyteremtésre és a gazdaság élénkítésére koncentráltak. A kormánypárti frakció sajtóosztálya ezt arra reagálva közölte, hogy Varju László szocialista politikus keddi sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy tovább folytatódik az Új Magyarország Fejlesztési Terv.

Varju László emellett üdvözölte az Új Széchenyi Terv indulását és annak társadalmi vitáját, hozzátette azonban, az Új Széchenyi Terv tartalmát tekintve megegyezik az előzővel, és szerinte hiányzik belőle például a leghátrányosabb helyzetű 33 kistérség felzárkóztatásának programja.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közleményében válaszul azt írta: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja örül annak, hogy az Új Széchenyi Terv indulását még az ellenzék is üdvözli, annak azonban kevésbé tudnak örülni, hogy arról felületes információkkal rendelkeznek, ennek ellenére a sajtótájékoztatókon mégis “tudatosan próbálják azt félremagyarázni”.

A Fidesz szerint a szocialisták állításaival szemben az Új Széchenyi Terv egyértelmű és jelentős változást jelent minden eddigi gazdaságpolitikai programhoz képest. Középpontjában egyetlen nagy cél áll: a foglalkoztatás dinamikus bővítése.

Az MSZP az elmúlt nyolc évben bebizonyította, nem képes az ország számára hatékonyan felhasználni az európai uniós forrásokat – írják, hozzátéve: ezt jelzi az is, hogy miközben ezermilliárdokat költöttek el – “és ezzel párhuzamosan korrupciós csatornákon százmilliárdokat tüntettek el” -, a gazdaság lassult, a munkahelyek száma pedig csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik