Belföld

Szinte mindenkit elküldenek az államfői hivataltól

Mire Schmitt Pál hivatalba lép, egyetlen korábbi vezető sem marad a helyén.

Elküldik a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársainak csaknem 90 százalékát – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kumin Ferenc.

A hivatal stratégiai és kommunikációs főosztályvezetője – aki augusztus 5-ig tölti be ezt a posztot – hangsúlyozta: mire pénteken az új államfő Schmitt Pál hivatalba lép, egyetlen korábbi vezető sem marad a helyén. Kumin Ferenc közölte: jelenleg ötven-egynéhányan dolgoznak a KEH-ben, közülük csak 6 marad a hivatalnál.

A távozó munkatársak egy részének sikerült elhelyezkednie a közigazgatásban, a másik részét pedig felmentették, legtöbbjüket szintén augusztus 5-i határidővel – tette hozzá.

Kumin Ferenc elmondta, jelenleg is zajlik a KEH-nél az átadás-átvétel. Ennek során alakult ki, hogy kik azok, akikkel az új államfő továbbra is együtt kíván dolgozni, és kik azok, akikkel nem.

Kiss Norbert, az új államfő kommunikációs hivatalvezetője azt mondta, a hivatal üzemeltetése terén dolgozók továbbra is a KEH munkatársai maradnak.

A Független Hírügynökség információi szerint 5 évvel ezelőtt, amikor Sólyom László köztársasági elnök lépett hivatalba, hasonló mértékben cserélte le a KEH munkatársait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik