Belföld

Megszólalt a Duna Tv láthatatlan producere

Turi János Sándor cégei több százmilliós megbízást kaptak a csatornától, szerinte jogosan.

Nem volt arcátlanul magas haszna – ezt állítja az a magát producernek valló férfi, akinek a cégeitől több százmillió forintért rendelt sorozatokat és műsorokat a Duna Tv. Turi János Sándort hosszú keresgélés után sikerült utolérnie az [origo]-nak, miután a régi lakcímén és az érintett vállalkozások nyilvántartásában megadott címén sem tudtak beszélni vele.

A producer négy cége 693,46 millió forint értékben kötött szerződést a Duna Tv egykori elnökével, Cselényi Lászlóval, akinek a távozásához valószínűleg hozzájárult a kirobbant botrány is. A csatorna többi közt két sorozatra adott megbízást, 205,2 és 162,5 millió forint értékben, amelyet a Nemzeti Filmirodánál jóval kisebb összegekkel jelentettek be. Turi szerint ez azért történt így, mert az egyik bruttóban, a másik pedig nettóban értendő, ráadásul a többletköltségek és a haszon is szerepelt az eredetiekben.

Turi azt mondta, 15 éve producerkedik, és ismerik őt a szakmában, ezért is csodálkozott, miért találták meg nehezen. Az [origo]-nak több munkáját is felsorolta, például említette a közreműködést Lagzi Lajcsi Szuperbulijában, illetve az RTL Klub Menetrend című műsorában. A felsorolt munkák ellenére cégeinek honlapja és nyilvános referenciája sincsen, irodájukat nem lehet megtalálni. A korábban vele dolgozó tévés személyiségek emlékeznek Turira, de csak homályosan tudták felidézni, milyen munkákat végzett el.

A producer a közelmúltban egy takarítónak és egy villanyszerelőnek adta el az ügyben érintett cégeit. Leszögezte, hogy ennek ellenére továbbra is ő a felelős ügyvezetője ezeknek a vállalkozásoknak, a kérdéses szerződésekről készült beszámolót pedig hétfőig megküldi a Duna Tv kuratóriumának.

AJÁNLOTT LINK:

Találkozás a Duna Tv rejtélyes partnerével – [origo]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik