Belföld

Külön polgármesterjelöltet indít a Fidesz és a KDNP Békésen

A Fidesz múlt pénteki titkos szavazásán a jelenlévő 50 tagból 47-en voksoltak Erdős Norbertre.

A Fidesz Békés városi csoportja úgy döntött, hogy Erdős Norbertet, a jelenlegi alpolgármestert támogatja, a KDNP polgármesterjelöltje pedig Izsó Gábor polgármester lesz az önkormányzati választáson. A Fidesz múlt pénteki titkos szavazásán a jelenlévő 50 tagból 47-en voksoltak Erdős Norbertre, aki az elmúlt négy évben ellátta a város alpolgármesteri feladatait, és már a harmadik ciklusban a térség egyéni országgyűlési képviselője, az idén tavasszal megválasztották a parlament jegyzőjének is.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint csak olyanok indulnak egyéni körzetben, akik tagjai a Fidesznek, illetve valamelyik tagozatának.

Néhány hete a Kereszténydemokrata Néppárt Izsó Gábort nevezte meg polgármesterjelöltnek; ő az elmúlt négy évben polgármesterként irányította a várost.

Pálmai Tamás, a KDNP Békés megyei elnöke elmondta, hogy jelöltjük 2006-ban a Fidesz és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör színeiben nyerte el a posztját.

Erdős Norbert közölte: a város érdeke, hogy a településért cselekedni tudó országgyűlési képviselő legyen a polgármester. Hozzátette: a Fidesz továbbra is számít Izsó Gáborra, és nyitva tartja számára a lehetőséget, hogy a Fidesz színeiben vegyen részt a választásokon, hiszen a várost szolgálni alpolgármesteri székből is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik