Belföld

A zöldek nekimentek Illésnek

A Tiszántúli Természetvédők elnöke szerint az államtitkár nem ért a környezetvédelemhez.

Keményen bírálja egy civil szervezet a környezetvédelmi államtitkárt, amiért a hétvégén három nemzeti park igazgatóját rúgta ki indoklás nélkül. Nyílt levelében a Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnöke azt írja, Illés Zoltánnak be kellene látnia, nem ért a környezetvédelemhez.

Illés két napja jelezte, hogy meneszti a Hortobágyi, az Őrségi és az Aggteleki Nemzeti Park vezetőjét. A Tiszántúli Természetvédők Társulata azonnal tiltakozását fejezte ki az aggteleki igazgató felmentése miatt, de azóta még egy levél született, amely mindhárom vezetőt védelmébe vette.

“Ha egy dél-amerikai vagy afrikai típusú diktatúrában élünk, akkor önnek hatalmában áll megtagadni azt, hogy megindokolja döntéseit, ha viszont egy európai demokratikus jogállamban, akkor igenis indokolnia kell intézkedéseit, nyilvánosságra kell hoznia azokat az Ön által említett gazdasági ügyeket, amelyek kellő indokokat szolgáltatnak a felmentésekre” – írta Zsák Ferenc Tibor elnök. Az éles kritika szerint Illésnek be kellene látnia, hogy nem ért a természetvédelemhez, illetve újra kellene gondolnia az eddigi döntéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik