Belföld

Száműzetésbe vonult Bokros és Dávid

Hónapok óta eltűnt a közéletből az MDF két erős embere, Dávid Ibolya és Bokros Lajos.

Tisztelettel bejelentem, hogy lemondok a Magyar Demokrata Fórum elnöki posztjáról – ezt mondta Dávid Ibolya, amikor április 11-én éjszaka utoljára beszélt a nyilvánosság előtt. Az MDF volt elnökét azóta csupán július elején lehetett látni, amikor meggyanúsították a lehallgatási botrányban, de akkor sem mondott egy szót sem.

Szintén a választások óta hallgat Bokros Lajos is, aki az MDF–SZDSZ közös miniszterelnök- jelöltje volt. Ő utoljára április 9-én szólalt meg, a választások éjszakáján már csak a háttérben hallgatott. Pedig Bokros Lajos továbbra is politizál, az Európai Parlamentben képviseli az MDF-et.

A Bors információi szerint Bokros és Dávid a bukás után önkéntes száműzetésbe vonult, amely a hírek szerint szeptemberig tart. Hogy miért pont addig, nem tudni. A Bors egyébként úgy értesült: Dávid Ibolya kihasználta a hosszú, munkanélküli nyarát, sokat pihent együtt a családjával.

– Ez a mostani csend feltehetően arra irányul, hogy később visszatérhessenek a politika világába – véli Kiszelly Zoltán politológus. – Dávid Ibolya gyanúsítás alatt áll, neki meg kell várnia, míg elszállnak a feje fölül a viharfelhők és tisztázza magát, addig erősen támadhatóak lennének a közszereplései. Bokros Lajos pedig elveszítette politikai hátországát, ezért nem szerepel Magyarországon – vélekedett a szakértő, aki szerint egy jól megszervezett visszatéréssel mindkét politikusnak lehet még esélye a magyar közéletben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik