Belföld

Romagyilkosság – sokasodó kérdőlejek a nyomozásban

Összecsapottnak érzi a rendőrségi nyomozás eredményét az egyik ügyvéd.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy az iratismertetés befejeződött, és hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsítottak ellen.Gerecs Krisztián, az egyik gyanúsított, K. István védője az MTI-nek vasárnap azt mondta: ügyfelét mind a kilenc támadással és a romák elleni támadások során használt fegyverek beszerzésére irányult besenyszögi rablással is meggyanúsították.

Gerecs Krisztián tájékoztatása szerint az iratismertetés már befejeződött, a védők abba betekinthettek, másolatokat pedig a jövő héten kaphatják meg. A védőügyvéd azt mondta: sok probléma merült fel a nyomozás során, és annak eredményét más, kisebb horderejű ügyekhez viszonyítva “összecsapottnak” érzi, amely véleménye szerint az ügyben elvárt és támasztott társadalmi és politikai nyomás miatt alakulhatott így. Arról, hogy milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik ügyfele bűnösségéről a rendőrség, Gerecs Krisztián nem kívánt nyilatkozni. Annyit mindenesetre megjegyzett, több bizonyítékról, például a bűncselekmény helyszínén rögzített lábnyomról, kiderült, hogy nem az ügyfeléé.

Az ügyvéd elmondása szerint K. István a kihallgatások során tagadta, hogy embert ölt volna, annyit viszont elismert, hogy a Molotov-koktélos támadásokban részt vett. Gerecs Krisztián azt mondta, védence cselekedeteit azzal magyarázta, hogy “egy súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet”

A hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat ügyében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: a közeljövőben tájékoztatást adnak a nyomozás adatairól. Az NNI korábbi közlése szerint a szakértői véleményeken felül nagy számú személyi és tárgyi bizonyíték is a rendelkezésükre áll, amelyek összességében elegendőek a gyanúsításhoz, valamint egyes bűncselekmények és a gyanúsítottak tevékenységének rekonstruálásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik