Belföld

Gémesi fideszes ellenfelet kap

A gödöllői polgármester szerint háromszor is megígérték neki, hogy ha nem indul az országgyűlési választáson, nem kell fideszes ellenfélre számítania ősszel.

A Pest megyei települést 1990 óta vezető Gémesi Györgynek nehéz dolga lesz az önkormányzati választáson, mert a Fidesz saját jelöltet indít városban az egykori szövetséges ellen – írja az Index.

Gémesi abban bízik, hogy a gödöllőiek nem pártra, hanem személyre fognak szavazni. A polgármester szerint a Fidesz döntése azért furcsa, mert a tavasszal háromszor is megállapodott a Fidesz helyi és megyei vezetőivel, hogy nem lesz vetélytársa az önkormányzati választáson, ha nem indul az országgyűlési képviselői helyért. Gémesi szerint ő tartotta magát a szóbeli megállapodáshoz.

A kormánypárt jelöltje egy gödöllői születésű ügyvédnő, Boros Andrea lesz, aki azt mondta, ő nem értesült ilyen paktumról. Szerinte káros lenne a városnak, ha a 68 százalékos parlamenti többség idején Gémesi maradna a polgármester. Hozzátette, a hozzá érkező jelzésekből úgy látja, a helyiek szerint a polgármester 20 év alatt meglehetősen elfáradt, itt a pillanat, hogy leváltsa valaki.

Gémesi négy éve 64 százalékkal győzött, pedig akkor már lemondott MDF-es vezető posztjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik