Belföld

Vadai: Orbánék tudják az igazságot Gripen-ügyben

Vadai Ágnes szerint a jelenlegi kormánytagok mindent tudnak.

Orbán Viktor, Pintér Sándor és Varga Mihály is tudja az igazságot a Gripen-ügyről – mondta az MSZP szakpolitikusa a Klubrádió reggeli műsorában. Vadai Ágnes közölte, a nyilvánosság őszinte tájékoztatását várja a 2001-ben kötött szerződés egykori szereplőitől, akik ma is hivatalban vannak.

A volt honvédelmi államtitkár korábban vizsgálta az ügyet, a jelentés pedig a kormány elé került. A szocialista politikus szerint a dokumentum titkosított részeiben van olyan információ is, amit nyilvánosságra lehetne hozni, de ennél többet jelentene, ha a miniszterelnök mondaná el, mit tud.

Mint korábban megírtuk, a Népszabadság szerint a svéd hatóságokhoz fordult a külügyi tárca, hogy elküldjék Budapestre az úgynevezett Gripen-ügyben összegyűjtött nyomozati anyagokat. Amint megérkezik a Gripen-akta, annak tartalmáról tájékoztatják a nyilvánosságot. A szaktárca külön hangsúlyozta: a svéd ügyészség nem állította, hogy a 2001-es, vagyis az első Orbán-kormány idején hozott döntésre a korrupció vagy a törvénytelenség vádja vetülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik