Belföld

Schmitt már átruházta a házelnöki teendőket Lezsákra

A leköszönő házelnök szerint Kövér László írja alá az új törvényeket.

Schmitt Pál leköszönő házelnök, megválasztott köztársasági elnök már múlt hét pénteken írásban megbízta Lezsák Sándor fideszes alelnököt, hogy a törvények kihirdetése tekintetében helyette járjon el.

A megbízás alapján az alelnök jogkörei a házszabálynak megfelelően azonosak az elnökével. Lezsák Sándor szerdán közleményben tudatta, hogy a házszabályban kötelezően előírt határidőn belül, augusztus 6-án írja alá és küldi el az Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülésén elfogadott törvényeket az aznap hivatalba lépő Schmitt Pál köztársasági elnöknek.

Az MTI információi szerint már volt arra példa, hogy alelnök írta alá az Országgyűlés által elfogadott törvényeket, mikor a házelnök külföldön tartózkodott.

Schmitt Pál sajtóhírek szerint egy szerdai sajtótájékoztatón jelentette be: már átadta az Országgyűlés fideszes alelnökének, Lezsák Sándornak a házelnöki teendőket. “Tekintettel arra, hogy megválasztott köztársasági elnök vagyok, és megválasztották már a magyar parlament új elnökét Kövér László személyében, ezért ezek az aláírások, továbbítások már rá tartoznak” – mondta Schmitt Pál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik