Belföld

Miről álmodik Kövér? Nem a házelnökségről

Ha kezdő politikus lenne, miniszterelnök szeretne lenni. De már nem az.

Saját házelnöksége ellen dolgozott Kövér László, aki az államfővé választott Schmitt Pált váltja a poszton. A fideszes politikus a Heti Válasznak azt mondta, volt alapja a találgatásoknak, hogy nem támogatta Schmitt államfővé jelölését. Ezzel “az ellen dolgoztam, hogy házelnök legyek”.

“Ez nem jelenti azt, hogy Schmitt Pált ne tartanám alkalmasnak a köztársasági elnöki tisztségre. Annak tartom, de vannak, akiket alkalmasabbnak tartottam volna” – ismételte meg. Cáfolta, hogy “tartalékos házelnök” volt Schmitt államfővé választása előtt. Több lehetőség is szóba jött, köztük az is, hogy rögtön házelnök lesz, de “a Fideszben nem úgy kerül valaki pozícióba, hogy jelentkezik”.

A politikus az interjúban utalt arra is, hogy neki nem a házelnökség álmai pozíciója. “A házelnöki poszt megtisztelő, fontos közjogi megbízatás, akkor is, ha elsősorban jelképes. Ififutballistaként persze mindenki arról álmodik, hogy világbajnoki döntőt játszik majd, a kezdő politikus meg arról, hogy miniszterelnök lesz. De én nem vagyok már kezdő” – fogalmazott.

Hozzátette, azért nem “sopánkodik”, hiszen dolgozott már miniszterként. 1998 és 2000 között a polgári titkosszolgálatokat felügyelte. Kövér a ciklus végéig vállalta a házelnöki feladatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik