Belföld

„Te jó ég!” – Csak a fejléc egységes a minisztériumi honlapokon

Szinte minden maradt a régiben a kormányzati weboldalakon az "OMG"-üzenet után, viszont egy-két új baki becsúszott.

Lassan két hónap telt el azóta, hogy a kormányzati honlapokra felkerült a hírhedt „OMG”-üzenet, amelyben az Orbán-kabinet bejelentette: egységes, átlátható, egyben korszerű, új minisztériumi és egyéb állami weboldalakkal váltják le a régieket, a felesleges domain neveket pedig megszüntetik.

Kedden a dotcomm.hu kommunikációs elemző blog képes összehasonlítást közölt a honlapok jelenlegi és a kormányváltást megelőző verzióiról, amelyeken szembetűnik, hogy a minisztériumi portálokon az egyetlen változás a fejlécek cseréje és egységesítése. Ezen kívül viszont szinte minden maradt a régiben.

Jól látható, hogy a legtöbb tárca jogelődjének weboldalait használja továbbra is, de ahol több minisztérium összevonása történt, ott csak az egyik lapot tartották meg. A archivált tartalmak közül az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapja május 31-ei kinézettel érhető el, míg a jogutódok közül a Belügyminisztérium az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium portálját használja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig a megszűnt Miniszterelnöki Hivatal weboldalát tette magáévá.

Megemlíthetjük még az Egészségügyi, illetve az Oktatási és Kulturális Minisztériumot egybeolvasztó Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapját is, amelyen ugyan változott a fejléc, de a láblécben továbbra is az OKM neve szerepel.

A minisztériumi portálok egységesek abban is, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát virtuálisan is kifüggesztették a falukra, ám míg a legtöbb tárca jól látható bannert helyezett el, hogy felhívja erre a figyelmet, a Miniszterelnökséget is magában foglaló KIM hírfolyamából lassan kiesik az erre mutató link.

Szerettük volna megtudni a Kormányzati Kommunikáció Államtitkárságtól, hogy az „OMG”-üzenetben leírt átfogó fejlesztések mikorra készülnek el, és ki végzi el azokat – az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre későbbre ígértek választ.

AJÁNLOTT LINK:

Kormányzati OMG (dotcomm.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik