Belföld

Tanúként hallgatják ki Demszkyt

A nyomozók a főpolgármestert a Főkert Zrt. ügyeiről kérdezik. Demszky furcsállja, hogy kiszivárgott az információ.

Kedden délelőtt tanúként hallgatja ki Demszky Gábort a rendőrség – írja a Magyar Nemzet. A nyomozók a főpolgármestert a Főkert Zrt. ügyei kapcsán faggatják.

A nyomozás 2010. június 7-én indult hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen. A büntetőeljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának rendőrei elsősorban a fővárosi cég tevékenységéről, szerződéseiről, a közszolgáltató tulajdonában álló gazdasági társaságokról, a főváros által átadott pénzek felhasználásáról kérdezik majd Demszky Gábort.

A Magyar Nemzet szerint a kihallgatáson feltehetően az is téma lesz, hogy a Főkert és leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki az önkormányzat tulajdonából.

Demszky Gábor a Klubrádiónak megerősítette, hogy kedd délelőtt tanúként hallgatják ki a Főkert Zrt. ügyei kapcsán. A főpolgármester elmondta: a BRFK nyomozói az irodájában hallgatják majd meg. Hozzátette: együttműködik a hatóságokkal, de furcsállja, hogy a Magyar Nemzet a nyomozás ezen szakaszában tudomást szerzett kihallgatásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik