Belföld

Forgalmi változások az M3-ason a Forma-1 miatt

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is forgalmi változásokat léptet életbe a Forma-1 miatt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az M3-as autópályán Budapest és Mogyoród között.

A társaság kedden azt közölte, hogy a hét végi események idejére az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi folyosót alakítanak ki a VIP-vendégek részére. A többi néző a 19-es kilométernél létesített ideiglenes lehajtón vagy a 23-as csomópontnál hagyhatja el a gyorsforgalmi utat.

Változás az elmúlt évekhez képest, hogy hétfő este átadták az M31-es autópályát, így másik útvonalon is megközelíthető a Hungaroring. Akik az M31-es felől érkeznek, azok az M3-as 23-as csomópontját használhatják letérésre.

A verseny után Budapest felé a 23-as csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelynél lehet felhajtani az M3-asra, itt tereléssel fogják segíteni a felhajtást és szükség szerint a haladósávot is lezárják, így elsőbbségadási kötelezettség nélkül mehetnek fel a járművek az autópályára. Ha a forgalom megkívánja, akkor a leállósávokat is megnyitják, erre táblák fogják felhívni a figyelmet.

A tájékoztatás szerint hosszabb menetidőre a Budapest-Gödöllő szakaszon szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.

Az autópálya-kezelő ezeken a napokon nem végez olyan munkálatokat, amelyek sávszűkítéssel járnak, s megerősített ügyeletet tartanak a mérnökségeknél, illetve a diszpécserközpontban is

Ajánlott videó

Olvasói sztorik