Belföld

Tovább virágzik a narancs: tartja népszerűségét a kormánytöbbség

A Fidesz-KDNP közel négyszerese az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának.

A Századvég Alapítvány júliusi közvélemény-kutatása szerint alapjaiban nem változott a kormánytöbbség társadalmi támogatottsága a választások óta eltelt három hónapban. A Fidesz-KDNP-pártszövetség népszerűsége – mind az összes megkérdezett, mind a biztos szavazó pártválasztók körében – közel négyszerese volt az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának.

A felmérés készítői által júliusban megkérdezettek 46 százaléka szavazna a Fideszre, míg a szocialista pártot a válaszadók 12 százaléka, a Jobbikot 8 százaléka, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja – fejtik ki.

Hozzáteszik: a Fidesz-KDNP fölénye még nagyobb a biztos szavazó pártválasztók körében, a kormánypártokra a megkérdezettek 64 százaléka voksolna, szemben az MSZP 16 százalékos, a Jobbik 10 százalékos, és az LMP 8 százalékos szavazati arányával.

A Századvég felmérése szerint a választásokon való országos részvételi szándék továbbra is magas, egy esetleges parlamenti választáson a megkérdezettek 61 százaléka venne részt biztosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik