Belföld

MSZP: agyament Pörzse ötlete

A szocialisták szerint a Jobbik kiírja magát az egyesült Európából.

Az MSZP agyament ötletnek tartja, hogy Pörzse Sándor kezdeményezi a koronás címerrel egyesített zászló hivatalos állami jelképpé emelését, valamint a ,,Magyar Hiszekegy” iskolákban történő kifüggesztését.

A szocialisták szerint a Jobbik ezzel kiírja magát az egyesült Európából, az a szellem, amit a Horthy-korszak “nemzeti imája” és revizionista szimbólumrendszere képvisel, tökéletesen szembemegy a népek határokon átívelő, békés együttélésével.

Az MSZP közleménye szerint a Jobbikot “megihlette” a Fidesz kártékony kiáltványozási mániája. “A különbség csak annyi, hogy a kormánypárt a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatával a kommunista diktatúrák szellemét csempészte vissza a közhivatalok falaira, a Jobbik a 30-as 40-es évek nacionalista-soviniszta-revizionista gondolatvilágát erőltetné rá a közoktatásra.

Az ellenzéki párt határozottan kiáll Magyarország euroatlanti elkötelezettsége mellett. Minden erejével küzd a szélsőséges gondolatokat felmelegítő politikai erők ellen, követeli a kormánytól, hogy határolódjon el ettől a kezdeményezéstől.

“Orbán Viktor pedig ahelyett, hogy erőltetett politikai nyilatkozatokon törné a fejét, inkább azon gondolkodjon, helyes volt-e a múlt héten azzal a Vona Gáborral kezet rázni, akinek pártját a modern Európában mindenütt szalonképtelennek minősítik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik