Belföld

A Zöld Baloldal is harcba száll a fővárosért

A Tamás Gáspár Miklós elnökölte szervezet egyik célja, hogy legyen Sziget, Budapest Pride és Gödör jövőre is.

Galba-Deák Ádámot indítja főpolgármester-jelöltként a Zöld Baloldal – jelentették be a párt vezetői. A sajtótájékoztatón ismertették a szervezet Van más alternatíva Budapest című választási programját, amelyben kiemelt helyet kapott egyebek mellett a környezetvédelem, a közösségi közlekedés és a főváros kulturális élete.

A Zöld Baloldal a jelenlegi kormánypártok elnyomó és antidemokratikus, illetve a volt kormánypártok neoliberális politikájával, valamint a szélsőjobboldallal szemben a szolidaritás és a demokrácia megvédését tűzi ki célul – mondta Tamás Gáspár Miklós, a szervezet elnöke. Kalmár Szilárd, a párt ügyvezető elnöke közölte: Budapesten, illetve Komárom-Esztergom és Csongrád megyében önállóan állítanak jelölteket az önkormányzati választásokon, több megyében pedig a Munkáspárt 2006-tal együttműködve indítanak képviselőjelölteket.

Sokan vannak Budapesten, akik az egyik politikai irányt sem szeretik, a voksolásoknál a “legkisebb rosszat” keresik. Elsősorban az ő figyelmüket szeretnék felhívni arra, hogy van más alternetíva – fejtette ki Galba-Deák Ádám. A párt főpolgármester-jelöltje a budapesti programot ismertetve kiemelte: mindenkinek alapvető joga van a tisztes lakhatáshoz és a szociális minimumhoz. Célként tűzik ki egyebek mellett, hogy legyen pezsgőbb a főváros kulturális élete, legyen Sziget, Budapest Pride és Gödör jövőre is. A programban kiemelt helyet kapott a környezetvédelem, a dugódíj bevezetése, az olcsóbb közösségi közlekedés és a kötöttpályás hálózat bővítése.

A várt választási eredményekkel kapcsolatos kérdésre Tamás Gáspár Miklós úgy fogalmazott: jelenleg megjósolhatatlannak tartja, mi lesz az eredmény Budapesten, a mostani helyzet adhat, de el is vehet esélyt egy radikálisan baloldali csoporttól. A Zöld Baloldal vezetői abban bíznak, hogy főpolgármester-jelöltjük és egyéni jelöltjeik kopogtatócéduláját össze tudják majd gyűjteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik