Belföld

Szalai Annamária: a médiacsomag kiállja az alkotmányossági próbát

A szakpolitikus a határon átnyúló média-együttműködés rendszerét is átgondolásra érdemesnek tartja, valamint támogatja az egyes közmédiumok szakmai önállóságát.

Az alkotmányossági próbát is kiállja majd a Fidesz médiacsomag-javaslatának tegnap elfogadott eleme – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Szalai Annamária, a kormánypárt médiáért felelős szakpolitikusa arra reagálva, hogy az ellenzéki pártok közül több is jelezte, az alkotmánybírósához fordul az ügyben.

Hatékonyabb közpénzfelhasználás

Abban bízik, hogy a jelenlegi – átláthatatlan és pazarló – közpénzfelhasználás sokkal hatékonyabb módon történik majd a közmédia-szektorban. Ezen túlmenően jobb minőségű és hatékonyabb tájékoztatást remél az adófizetők számára.

Szalai az egyes médiumok szakmai önállósága mellett tenné le a voksot. Fontosnak tartja, hogy megrendelőkként önállóan működhessenek a jövőben is ezek az intézmények és önálló arculatuk legyen. Az önálló profil egyben azt is jelenti, hogy az eddigi párhuzamosságok megszűnhetnek a közmédiumok között – derült ki a nyilatkozatból.

Szerinte a határon túli médiaműhelyek megalakulását és fejlődését követő felívelés után az elmúlt években rohamosan leépült az együttműködési rendszer a magyarországi médiumokkal. “Vannak ma kihasználatlan műhelyek, teljesen elképesztő, hogy rengeteg ember ott hever parlagon, tudna dolgozni, mégsem használják ki ezeket a kapacitásokat” – érvelt.

Az Ab-hez fordul az LMP

A Lehet Más a Politika alkotmánybírósághoz fordul a médiatörvény-csomag csütörtökön elfogadott eleme miatt. A párt számítása szerint 22 ponton ütközik az alaptörvénnyel a csütörtökön elfogadott médiaszabályozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik