Belföld

Hunvald is előzetesben marad

A nyomozás érdemi része lezárult, az iratismertetés van hátra a vádemelésig.

A Fővárosi Bíróság október 12-ig meghosszabbította az erzsébetvárosi polgármester letartóztatását. Hunvald György 2009 februárja óta van előzetesben kerülete ingatlanpanamája ügyében.

Társa, Gál György, volt kerületi gazdasági bizottsági elnök előzetesét szintén a héten hosszabbították meg, szeptember 27-ig. Egyikük előzetesének meghosszabbítása sem jogerős, mert védőjük fellebbezett.

Az erzsébetvárosi panamaként elhíresült ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tart a nyomozás, már 2008 vége óta.

A gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. Az érintett kerületi vezetők körüli nyomozás közben több más szabálytalanságra, bűncselekményre is fényt derített.

Az ingatlanpanama ügyének 27 gyanúsítottja van, köztük Hunvald György, a kerület polgármestere. A nyomozás érdemi része nyáron befejeződött, már csak az iratismertetés van hátra a vádemelésig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik