Belföld

Vonulás miatt fokozott rendőri ellenőrzés a fővárosban

Péntekre vonulásos demonstrációt jelentett be egy Magyar Nemzeti Gárdához és a Jobbikhoz is közelálló magánszemély. A Jobbik és gárda is állítja, nem tudnak a demonstrációról.

A BRFK csütörtöki közleménye szerint bejelentés érkezett, amely szerint vonulásos demonstrációt tartanak július 23-án, Budapesten. A rendőrség felhívta a szervezők figyelmét, hogy az eseményen résztvevők nem jelenhetnek meg fegyverrel, nem használhatnak tiltott önkényuralmi jelképet, és tartózkodniuk kell a bíróság által betiltott magyar gárda jelképeinek viselésétől. A jogszabályok arra sem adnak lehetőséget, hogy a résztvevők alakzatban vonuljanak fel. A rendőrség leszögezte, hogy amennyiben a rendezvény előtt, vagy a demonstráció alatt a fentieket megszegik, bűncselekményt, vagy szabálysértést követnek el, és a rendőrség a leghatározottabb módon fellép ez ellen.

A főkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzésre pénteken déltől este tíz óráig kell számítani Budapesten.

A Független Hírügynökség információi szerint a bejelentő a gárdához és a Jobbikhoz is közel áll, a demonstrációról azonban nem egyeztetett a Jobbik és a gárda vezetésével sem. Úgy tudni, a demonstráció résztvevői a legutóbbi, július 4-ei gárdistaavatáson történt rendőri intézkedés ellen tiltakoznak, a Vértanúk terén gyülekeznek, és csupán a Kossuth térig vonulnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik