Belföld

Riadt csirkék és a nemzeti érdek

A miniszterelnök napirend előtti viszontválaszában, a szocialista frakcióvezető szavaira reagálva beszélt a parlamentben.

Orbán Viktor szerint nem lehet úgy a nemzet érdekeit érvényesíteni, hogy közben a magyar politikai elit az első hangos szóra úgy viselkedik, mint “a riadt csirkék a hátsó udvarban”. A miniszterelnök erről napirend előtti viszonválaszában, a szocialista frakcióvezető szavaira reagálva beszélt csütörtökön a parlamentben.

A kormányfő Mesterházy Attila – a Nemzetközi Valutalappal (IMF) és az Európai Unióval kapcsolatos tárgyalásokról – megfogalmazott kritikájára úgy válaszolt: az ellenzéki politikus kommentárjait már hallotta néhány nappal ezelőtt, igaz angolul és az IMF-fel lezajlott tárgyaláson.

Leszögezte: bár nem keresik az ilyen helyzeteket, de lesznek még Magyarországnak a nemzeti érdekei védelmében vitái másokkal a határon belül és kívül is. Álláspontja szerint nem mindegy, hogy a magyar politikai osztály hogyan viselkedik az ilyen helyzetekben.

Úgy látja: az elmúlt néhány napban volt olyan érzése, mintha nem a magyar nép képviselői lennének a politikusok, hanem ideges és riadt brókerek.

Orbán Viktor közölte: nem akarja minősíteni a szocialistákat, ezért többes szám első személyben fogalmazza meg azon kérését, hogy “embereljük meg magukat”, és azt kérte mindenkitől viselkedjenek úgy, hogy méltók lehessenek Magyarország választópolgáraihoz.

A kormányfő Mesterházy Attilától azt kérdezte: “ilyen nyolc év után” feláll és számon kér bármit a Fidesz-frakciótól?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik