Belföld

Riadt csirkék és a nemzeti érdek

Administrator
Administrator

2010. 07. 22. 18:47

A miniszterelnök napirend előtti viszontválaszában, a szocialista frakcióvezető szavaira reagálva beszélt a parlamentben.

Orbán Viktor szerint nem lehet úgy a nemzet érdekeit érvényesíteni, hogy közben a magyar politikai elit az első hangos szóra úgy viselkedik, mint “a riadt csirkék a hátsó udvarban”. A miniszterelnök erről napirend előtti viszonválaszában, a szocialista frakcióvezető szavaira reagálva beszélt csütörtökön a parlamentben.

A kormányfő Mesterházy Attila – a Nemzetközi Valutalappal (IMF) és az Európai Unióval kapcsolatos tárgyalásokról – megfogalmazott kritikájára úgy válaszolt: az ellenzéki politikus kommentárjait már hallotta néhány nappal ezelőtt, igaz angolul és az IMF-fel lezajlott tárgyaláson.

Leszögezte: bár nem keresik az ilyen helyzeteket, de lesznek még Magyarországnak a nemzeti érdekei védelmében vitái másokkal a határon belül és kívül is. Álláspontja szerint nem mindegy, hogy a magyar politikai osztály hogyan viselkedik az ilyen helyzetekben.

Úgy látja: az elmúlt néhány napban volt olyan érzése, mintha nem a magyar nép képviselői lennének a politikusok, hanem ideges és riadt brókerek.

Orbán Viktor közölte: nem akarja minősíteni a szocialistákat, ezért többes szám első személyben fogalmazza meg azon kérését, hogy “embereljük meg magukat”, és azt kérte mindenkitől viselkedjenek úgy, hogy méltók lehessenek Magyarország választópolgáraihoz.

A kormányfő Mesterházy Attilától azt kérdezte: “ilyen nyolc év után” feláll és számon kér bármit a Fidesz-frakciótól?

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.