Belföld

Kósa: végül lesz IMF-megállapodás

Szokatlan, hogy a magyar kormány azt merte mondani, egy csónakban evezünk.

A külföldi partnereknek szokatlan, hogy a magyar kormány nem keresi kegyeiket, hanem a választók érdekeit képviseli – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke az IMF-fel folytatott vitáról. Szerinte a Valutaalap és a kormány akarata sem érvényesül majd tisztán, de végül megegyeznek.

Kósa Lajos a köztévé reggeli műsorában úgy vélte, szolidaritást várnak a külföldi partnerektől. Ha arról beszélnek, hogy ők is a magyar gazdaság részei, akkor ha rosszul megy a szekér, nekik is kevesebb jut. Ők ahhoz voltak hozzászokva, hogyha baj van, felteszik a kezüket, mondván, “fizessék ki kedves magyarok”.

A magyar kormány pedig most azt merte mondani, hogy egy csónakban evezünk – mondta a fideszes politikus, aki emlékeztetett rá, hogy a ma Orbán Viktort vendégül látó Merkel kancellár is bankadót vezet be, Németországon mégsem merik elverni a port.

Kósa úgy vélte: ez egy róka fogta csuka helyzet. Az Európai Uniónak sem érdeke, hogy meggyengüljön bármelyik uniós tagállam. Nem támaszthat olyan követelményeket, melyek nincsenek köszönőviszonyban a realitásokkal – mondta a Fidesz alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik