Belföld

Jobbik: koncepciótlan a “médiaalkotmányról” szóló javaslat

Administrator
Administrator

2010. 07. 21. 12:41

Foglalkozni kellene a kereskedelmi tévék megregulázásával is.
Korábban a témában:

Novák Előd vezérszónok azt mondta, hogy bár a módosításoknak köszönhetően kezd életképes formát ölteni a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló javaslat, de a Jobbiknak még számos fenntartása van. A javaslatot koncepciótlannak érzik.

Az ellenzéki párt azt sem érti, miért kell a sajtótörvény egyes szakaszaiból és a médiatörvény első fejezetéből összevonva egyfajta új médiaalkotmányt létrehozni. Novák kifogásolta többek között, hogy a kereskedelmi televíziók megregulázásával nem foglalkozik a csomag.

A Jobbik szeretné, ha a társadalmi szervezetek tájékoztatási-felvilágosítási kötelezettsége megmaradna. A képviselő ennek fontosságát akarta illusztrálni egy hangfelvétellel, de ezt az elnöklő Jakab István nem engedélyezte. Novák Előd ezután elmondta, hogy a felvételen egy újságíró a Fidesz sajtóosztályán érdeklődött a Kubatov-ügy kapcsán, de elmondása szerint lecsapták a telefont.

A Jobbik sajnálja, hogy a nemzeti, etnikai közösségek ki vannak emelve a javaslatban, de a társadalmi szervezetek nem. Novák szóvá tette még, hogy eltörölnék “az igazmondási kötelezettséget”, ami nemcsak a pártok, hanem állami szervezetek számára is előírás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.