Belföld

ATV: nem kaptunk 1 milliárdos támogatást

A televízió állítása szerint nem jutottak közpénzhez.

Nem nyújtott 1 milliárd forint támogatást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az ATV-nek – reagált közleményben az Első Magyar Magántelevíziós Zrt. (ATV) Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkárának szerdai nyilatkozatára.

A dokumentum szerint a két szervezet között valóban hatályban van egy szerződés a Hazai Turizmus című tematikus műsor gyártására és sugárzása, amelyből viszont a bíróság szerint az ATV nem jutott közpénzhez. A magántelevízió épp ezért értetlenségét fejezi ki, hogy a kormány milyen alapon kívánja felülvizsgálni két nem állami szervezet szerződését, amely nem közpénz felhasználásáról szól.

Az ATV hangsúlyozza: kész együttműködni minden jogszerű eljárással és bízik abban, hogy a Fidesz-KDNP kormány a jogbiztonság és a szerződéses szabadság alkotmányos elvének megtartását szem előtt tartva kíván eljárni.

Soltész Miklós szerdán jelentette be, hogy a kormány megvizsgálja az MNÜA televíziós szerződéseit, köztük az ATV-nek nyújtott 1 milliárd forintos támogatást is. Azt is közölte, hogy a kormány keddi döntése nyomán összesen 62 alapítvány működését vizsgálják át. A kormánypárti képviselő azt mondta: támogathatónak tartja azt az elképzelést, amely ismét adómentessé tenné az üdülési csekkeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik