Belföld

A Duna TV elnöke szerint néhány kurátort csak a botrány érdekli

A csatorna távozó elnöke arra a hírre reagált, miszerint a rendőrséghez fordulnak a médium fideszes és KDNP-s kurátorai.

Szabó László, a Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) kuratóriumi elnökségének fideszes delegáltja szerdán közölte, hogy a TV vezetésével kapcsolatban közpénzek kezelése esetében hanyag, súlyosabb esetben hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja vethető fel.

Erre reagálva A Duna TV Zrt. által szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményben Cselényi László elnök hangsúlyozta, ha egy percig is komolyan gondolták volna, hogy bizonyos szerződések nincsenek rendben, egyszerűen le kellett volna váltaniuk. Ezzel szemben épp a Fidesz által delegált kuratóriumi elnökhelyettes javasolta, hogy az eddig végzett munkája alapján az a méltányos, ha lemondás helyett közös megállapodással távozik posztjáról.

Az elnök arra is emlékeztetett, hogy a menedzsment a szükséges dokumentumokkal egyszer már le is ült tárgyalni a felügyelőbizottsággal, most pedig arra várnak, hogy a bizottság tagjai hazatérjenek a nyaralásukból és összehívják a következő ülést. Kiemelte, nehéz úgy tárgyalni, hogy sem a kuratóriumnak, sem az FB-nek nincs kitűzött ülése. Hozzátette: ő maga jelezte is a kuratórium elnökének, hogy jó lenne ha addig tekintenék meg az iratokat, amíg ő van az elnöki poszton. Úgy véli, bizonyos kurátorokat csak a botránykeltés érdekli, ami szerintük jól jön nekik a médiatörvény megszavazása előtt.

Szabó László azt mondta, hogy átadják a rendőrségnek a Duna Televízió kérdéses, műsorgyártásra és filmbeszerzésre vonatkozó szerződéseit a közalapítvány Fidesz és KDNP által delegált tagjai. Hozzátette, azért fordulnak a rendőrséghez, mert Cselényi László a mai napig nem adott részletes tájékoztatást a kérdéses szerződések megkötésének körülményeiről, és arról, hogy miért volt szükség pár hónapja bejegyezett cégek beiktatására a Duna TV és a televíziós alkotásokat legyártó produkciós cégek közé.

A Duna Televízió elnöke és a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökségének döntése értelmében Cselényi László mandátuma elnökségének hatodik évében, július 22-ével, a médiatörvény parlamenti megszavazásának tervezett napján szűnik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik