Belföld

Pörzse a “Magyar hiszekegy” iskolai kifüggesztését javasolja

24.hu
24.hu

2010. 07. 20. 14:08

A Jobbik képviselője minden tanteremben a címer alá tetetné a "Hitvallást".

Pörzse Sándor azt javasolja, hogy a parlament határozatban kérje fel a kormányt a „Magyar hiszekegy” közoktatási intézményekben történő kifüggesztésével kapcsolatos szabályok kidolgozására. A Jobbik képviselője szerint ez erősítené a magyarság nemzeti összetartozását.

Pörzse Sándor indoklása szerint “a magyar tanulók közoktatásban történő, nemzettudatot erősítő részvétele céljából” az Országgyűlésnek fel kellene kérnie a kormányt, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy ‘a “Magyar Hiszekegy néven ismertté vált Hitvallás” minden egyes közoktatási intézmény tantermében a “Magyar Köztársaság címere alá kifüggesztésre kerüljön”.

A képviselő szerint annak a lehetőségét is meg kell vizsgálni, hogy a “Hitvallás kifüggesztéséhez a közoktatási intézmények fenntartói részére a kormány anyagi támogatást nyújtson”. Pörzse azt szeretné, ha a kormány december 31-éig javaslatot tenne ötlete megvalósítására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.