Belföld

Gyurcsány: böszmeség, amit Orbán csinál

A volt kormányfő szerint hajmeresztő, hogy a kormányfő nem tartotta magát illetékesnek az IMF-ügyben.

„Azt mondta a kormányfő, hogy forint és IMF-ügyben Matolcsy az illetékes. Ez ugye azt jelenti, hogy ő nem illetékes. Hát ez igazi böszmeség” – írja Gyurcsány Ferenc keddi blogbejegyzésében.

A volt miniszterelnök szerint hajmeresztő, hogy míg közel négy százalékot gyengült a forint és „Magyarország újra negatív hőssé vált a világban”, Orbán Viktor azt mondja az újságíróknak, hogy a nemzetgazdasági minisztert kérdezzék a helyzetről.

Gyurcsány írásában azt állítja, többször tárgyalt az IMF-fel és a kormány tárgyalási pozícióját mindig ő határozta meg, vagy legalábbis jóvá hagyta. Véleménye szerint a kormányfő most félreérti saját helyzetét és Magyarország érdekét. A volt kormányfő úgy gondolja, Orbán Viktor „próbálja kihúzni kormányzás nélkül az önkormányzati választásokig”.

„Úgy látom, hogy Orbánnak ahhoz volt ereje és tehetsége, hogy lebeszélje az országot a reformokról, ahhoz viszont nincs, hogy kormányfőként felelős gazdaságpolitikát folytasson és határozott szerkezeti változásokat kezdeményezzen. Buktatni tudott, de ha így folytatja, ő is el fog bukni” – írja Gyurcsány Ferenc.

AJÁNLOTT LINK:

A teljes Gyurcsány-bejegyzés itt olvasható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik