Belföld

A műjégpálya átadása is csúszhat

A főváros a felújítás folytatását követeli a kivitelezőtől.

A Fővárosi Önkormányzat a Városligeti Műjégpálya felújításának folytatására szólítja fel a kivitelezőt, miután a rekonstrukciót végző cég hétfőn egyoldalúan felfüggesztette a munkavégzést – közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a Hérosz Zrt. azzal indokolta lépését, hogy egy általuk benyújtott részszámlát a Fővárosi Önkormányzat nem fizetett ki. A főváros álláspontja szerint viszont a kivitelező követett el szerződésszegést, mert a benyújtott részszámla nem felel meg az építési szerződésben foglalt pénzügyi-műszaki ütemtervnek, kifizetése pedig az uniós támogatás megvonását vonhatná maga után.

A főváros “vizsgálja a szerződésben számára biztosított eszközök igénybevételét, amellyel a Hérosz Zrt.-t rábírhatja a szerződésszerű teljesítésre” – tette hozzá a sajtóiroda.
A Városliget Műjégpálya rekonstrukciója 67,56 százalékban uniós forrásból valósul meg, ehhez a Fővárosi Önkormányzat saját forrásból 32,44 százaléknyi önrészt biztosít. Többéves pályázati szakasz után az idén februárban kötöttek építési szerződést a közbeszerzési eljárásban győztes Hérosz Zrt-vel.

A közleményben kitértek arra, hogy a cég “állandósult késlekedéssel végezte a munkát”, s ezt azzal indokolta, hogy “a közbeszerzés során általuk elkészített és benyújtott ütemterv életszerűtlen, nem betartható”. A kivitelező a főváros többszöri jelzése ellenére többheti késlekedéssel, csekély létszámmal végezte a munkálatokat.

A Fővárosi Önkormányzat “indokolatlanul egyetlen fillért sem kíván kifizetni a kivitelezőnek, a kivitelező hibájából bekövetkezett késedelemért a cégnek kell viselnie a felelősséget” – fogalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik